Biografie | Simon Keats
Biografie

Simon Keats 2016

SIMON KEATS

Ineens waren daar de meningen.

“Muzikaal multitalent Simon Keats is continu bezig op de scheidslijn van artistieke identiteit en hoe deze te manifesteren in een overspannen, op consumptie gerichte muziekindustrie.” (woordvoerder Kunstcollectief ‘De Mus’)
“Leve de vrijbuiters! We hebben het nu eenmaal voor muzikanten die een volstrekt eigen pad volgen, los van trends, commerciële eisen en business.” (Vlaamse journalist Antoine Légat van Rootstime)
“Je bent in feite een kunstenaar, toch?” (eigenaar van een independent label)

De verwarring snapt het onderwerp van gesprek wel; hij betreedt immers paden die niet per se op de routeplanner van een muzikant staan.
En hij doet het met, ja hoe zeg je het, een wat ongewone flair.

Want wie besluit een dance-event te hacken om op te treden voor 10.000 danceliefhebbers of een maand in Los Angeles te bivakkeren zonder connecties of geld?
Wie besluit samen met zijn broer een eigen talkshow te beginnen om gasten als Frans Duijts, Benjamin Herman, Lucky Fonz en Danny Vera te ontvangen en wie besluit in New York een liedje op te nemen met zijn 60’s held Eric Andersen?

Simon Keats is niet voor één gat te vangen, maar laat je niet afleiden door alle bravoure. Zijn liedjes zijn kwestbaar, eerlijk en puur; sfeervolle Americana op z’n best.

Na de EP ‘L.A. Sessions’ (2015) en albums ‘Time’ (2010) en ‘Space’ (2017) blijft hij zijn oeuvre uitbreiden met smaakvol vormgegeven pareltjes. In seizoen 2018 / 2019 zal hij met een reeks nieuwe singles komen, waarvan ‘Free’ de eerste is. Voor de muzikale invulling gaat hij in zee met Benelux’s finest: Maarten van Damme op gitaar (Racoon, Wende Snijders, Stevie Ann) en Wim Geenen op drum (Admiral Freebee, Mint). Als alles gaat zoals hij hoopt dat het zal gaan, kunnen we eind 2019 een bijzondere oogst opdienen.

latest release:
Simon Keats   -   copyright 2014   -   design: Frans van der Vleuten